Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számitás,képlet

Főoldal » Középiskola » Fizika
1308
Egy 1,5m sugarú körpályán mozgó test 5 s alatt 20 fordulatot tesz meg.Mekkora a fordulatszáma,a periódusideje és a kerületi sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fordulatszám: `n=20/5=4 1/s`

Periódusidő: `T=1/n=1/4 s=250 ms`

Kerületi sebesség: `v=omega R=2 pi n R=2 pi *4*1.5~~37.7m/s`
1