Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help me!

Főoldal » Középiskola » Fizika
560
... ezek a feladatok nem igazán mennek...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
64.)

Amíg egyszer körbefordul a kerék, addig egy kerületnyi utat tesz meg a kerékpár. Az apa kereke 72-t fordul 60 másodperc alatt, tehát a sebessége `v=s/t=(72*2.5)/60=3m/s`. A fiú vele együtt halad, tehát az ő sebessége is ennyi, ebből pedig ki tudjuk fejezni a keresett `n` fordulatszámot: `(n*1.8)/60=3`, innen `n=100`, vagyis a fiú kereke percenként százat fordul.

A 15 perc alatt megtett út `s=vt=3*15*60=2700m=2.7km`.

------------------------------

65.)

A mikrobusz sebessége `54(km)/h`, negyed óra alatt `s_m=54/4=13.5km` utat tesz meg.

Az autó sebessége `20*3.6=72(km)/h`, negyed óra alatt `s_a=72/4=18km` utat tesz meg.

Az egymástól mért távolságukat egy Pitagorasz-tétellel kaphatod meg: `d=sqrt(s_m^2+s_a^2)=sqrt(13.5^2+18^2)=22.5km`.
0