Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Mennyire szaporodik fel 8év alatt 30 000 Ft, ha évi 3%-os kamatláb mellett a kamatokat
évenként tökésitik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ezeket már kérdezted egyszer.
0

Egyébként a feladat megoldása:
A= 30 000 (Ft)
p= 3%
n= 8 év
An= ?
A képlet: An= A*(1+(p/100))^n
Behelyettesítve : An = 30 000*1.03^8
An= 38003 Forintunk lesz (az érték kerekített)
0