Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segítség

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
423
Hány gramm aranyban van annyi atom, mint 1 g gyémántban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, segítség, szöveges, számolás
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia!

1 gramm gyémánt az 1 gramm szén, anyagmennyisége : n(C)=1/12= 0,08333 mol, ugyanennyi lesz az arany anyagmennyisége is, de a tömege: m(Au)= 0,08333 mol×196,97 g/mol= 16,414 g! :)

Tehát éppen 16,414 gramm aranyban lesz ugyanannyi atom, mint 1 gramm gyémántban.
1