Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
A " b " feladatban kéne segítség,nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a b) feladat megoldását!


Adatok:

15 m vezeték = 75 dkg ––>
1 m vezeték = 75 : 15 = 5 dkg


Számítások:

75 m = 75 • 5 = 375 dkg
5 m = 5 • 5 = 25 dkg
600 m = 600 • 5 = 3000 dkg
3 km = 3000 m = 3000 • 5 = 15000 dkg

15 dkg = 15 : 5 = 3 m
25 dkg = 25 : 5 = 5 m
600 dkg = 600 : 5 = 120 m
5 dkg = 5 : 5 = 1m
1