Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi segitsetek,matek házi dolgozat van es 35p mulva kesz kene lennem 4 feladattal

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy kikötőből egymástól 67.82fokban eltérő irányban indul el két hajó. Az egyik 180km-t, a másik 210km-t tesz meg egyenes vonalban mozogva egy adott időpillanatig. Allapitsd meg ezekből az adatokból, hogy mekkora a két hajó távolsága ekkor.(egesz szamra kerekitve)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
koszinusztétel:

`x=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` = `root()(180^2+210^2-2*180*210*cos67.82)` = 219 km
1