Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két valós gyök: a diszkrimináns nagyobb, mint nulla:

`(2p+10)^2-4*(p+3)(2p+7) gt 0`

`4p^2+40p+100-8p^2-52p-84 gt 0`

`-4p^2-12p+16 gt 0`

`p^2+3p-4 lt 0`

`(p-1)(p+4) lt 0`

szorzat akkor kisebb, mint nulla, ha a tényezők előjele különböző.

`-4 lt p lt 1`

`x_1+x_2` = `-b/a` = `-(2p+10)/(p+3)` = 8

-2p-10=8p+24

10p=-34

`p=-3.4`

Mivel megfelel a diszkrimináns számolásakor számolt feltételnek, így a p=-3,4 a keresett paraméter.
1