Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hiányoztam és szeretném tudni sól számoltam-e? Megmutatnátoök hogy számoljátok ki?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
369
1., I=150mA; U=4,5V; R=?
2., R=6,3 kΩ; I=0,5A; U=?
3., R=1,3kΩ; U=390mV; I=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Én a nagymama vagyok és szeretném ellenőrizni, hogy jól számolt-e az unokám, aki hiányzott... :) Nem fogalmaztam egyértelműen, valóban. De végül is nekiveselkedem... Megoldom én!
0

1. R=U/I=4.5/0.15=30Ω.
2. U=I*R=6300*0.5=3150V=3.15kV
3. I=U/R=0.39/1300=0.0003A=0.3mA=300μA
Módosítva: 2 éve
1