Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segít legyen szíves?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
697
Egy téglalap területe 192 cm2, kerülete 56 cm, mekkorák az oldalai?
a= 28-b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a=28-b=>b=28-a`

`T=a*b`

`192=a*(28-a)`

`192=28a-a^2`

`a^2-28a+192=0`

`(a-12)*(a-16)=0`


Egyik oldal
`a-12=0`

`color(red)(a=12 \ cm)`


Másik oldal:
`b=28-a=28-12=color(red)(16 \ cm)`
-1