Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Valaki tudna segiteni nekem a feladatokban?Nagyon sürgős lenne,előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)-b)
`{:("labdajátékok", 120^o, 120 * 4 // 40 = 12),
("atlétika", 90^o, 90 * 4 // 40 = 9),
("nem sportol", 60^o, 60 * 4 // 40 = 6),
("úszás", 50^o, 50 * 4 // 40 = 5),
("vívás", 360 - (120 + 90 + 60 + 50) = 40^o, 4),
("összesen", 360^o, 12 + 9 + 6 + 5 + 4 = color(red)36):}`

c)
`(12 + 9 + 5 + 4) / 6 = color(red)5`-ször többen sportolnak mint nem sportolnak (szép is volna…)

d)
`{:(5, ..., 100%),
(9, ..., x %):}`
`(9 * 100) / 5 = color(red)180%`

e)
`(12 - 2) - (5 + 2) = color(red)3`-mal több labdajátékos mint úszó
Módosítva: 2 éve
1