Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Gondoltam egy számot,megszoroztam 3-mal ,majd ennek az ötszöröséhez hozzáadtam kettőt és így 5-öt kaptam.Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1/5 a gondolt szám.
(x*3*5)+2=5 /-2
x*3*5=3 /:5
x*3 =3/5 /:3
x= 3/15=1/5
Módosítva: 2 éve
0