Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Egy háromszög két szöge egyenlő,a harmadik pedig feleakkora.Mekkorák a háromszögek szögei?(Tudjuk,hogy a háromszög belső szögeinek összege 180 fok.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
180=2x+x/2 /*2
360=4x+x
360=5x /:5
X=72

Ell: 180=2*72+72/2
180=144+36
180=180
Két egyforma szöged 72-72fokos, a harmadik meg 36fok.
Módosítva: 2 éve
2