Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
419
Egy könyvespolcon összesen 86 könyv van.A második polcon 5-tel több,a harmadikon 1-gyel kevesebb,a negyediken 2-vel több van,mint az elsőn.
a)Ha az első polcon x könyv van,akkor mennyi van a másodikon,a harmadikon,a negyediken?Mennyi van az egész könyvespolcon együttvéve?Mi lehet az x értéke?
b)Írjunk fel egyenletet és számítsuk ki,mennyi könyv van az egyes polcokon!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. polc: `x`

2. polc: `x+5`

3. polc: `x-1`

4. polc: `x+2`



A felírható egyenlet ezek alapján:
`x+(x+5)+(x-1)+(x+2)=86`

`4x+6=86`

`x=20`


1. polc: `x=color(red)(20)`

2. polc: `x+5=20+5=color(red)(25)`

3. polc: `x-1=20-1=color(red)(19)`

4. polc: `x+2=20+2=color(red)(22)`
1