Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
757
Egy szivattyú 270 kJ munka árán 2,5 m3 olajat emelt fel a tartályba. Milyen magyasan van a tartály.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az elvégzett munka `W=mgh=rho Vgh`, ahol `rho` az olaj sűrűsége, `V` a térfogata, `g` a nehézségi gyorsulás, `h` a keresett magasság.

Innen `h=W/(rho Vg)`, vagyis kellene még az olaj sűrűsége.

------------------

Szerk.: kiegészítve a hiányzó adattal:

`W=270kJ=270000J`
`V=2.5m^3`
`rho=0.9 g/cm^3=900(kg)/m^3`
`g=10 m/s^2`

Innen `h=270000/(900*2.5*10)=12m`.
Módosítva: 8 éve
1