Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
Sziasztok.
Egy négyzet alapú gúlának a magassága 10cm oldaléle 20cm mekkora a alapéle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, gúla, alaplap
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=sqrt("oldalél"^2-M_"gúla"^2)*sqrt2=sqrt(20^2-10^2)*sqrt2=color(red)("24,49" \ cm)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0