Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kiszámitani az a és b vektorok skaláris szorzatát, ha: a) a(1 ,-3), b(4 , -2), b) |a|=1, |b|=7, nem egyenlő 0=60fok!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`vec(a)(1, -3)`

`vec(b)(4, -2)`

`veca*vecb=1*4-(-3)(-2)=-2`

`b)`

`abs(veca)=1`

`|vecb|=7`

`alpha=60°`

`veca*vecb=1*7*cos60°=7/2`
0