Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adva az y=1/3x(négyzeten) +2x alakú függvény. Kiszámítani a függvény értéket az x=3

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Behelyettesíted x értékét és kiszámolod.

`y=1/3x^2+2x=1/3*3^2+2*3=color(red)(9)`
1