Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12.) Matek feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
279
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
log₃(x-3)=3=log₃3³
logaritmus függvény szigorú monotonítása miatt
x-3=3³
x-3=27
x=30
0

`log_3 (x-3)=3`

Feltétel: `x>3`

`x-3=3^3`

`x-3=27`

`color(red)(x=30)`


`30gt3` tehát megoldás!
1