Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.) Matek feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
291
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`8,5*10^x=212,5`

`10^x=25`

`x=log_10 25`

`color(red)(xapprox1,4)`


b.)
`4,55*1,2^x=3,64`

`1,2^x=0,8`

`x=log_"1,2"0,8`

`color(red)(xapprox=1,224)`


c.)
`4,2^(-2x)=5,3`

`-2x=log_"4,2"5,3`

`x=-1/2*log_"4,2"5,3`

`color(red)(xapprox-0,58)`


d.)
`6^(x+2)=30`

`x-2=log_6 30`

`x=log_6 30+2`

`x=log_6 6 + log_6 5+2`

`x=1+log_6 5+2`

`x=3+log_6 5`

`color(red)(xapprox3,9)`
1