Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5.) Matek feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
272
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`2^3=8`

`log_2 2^3=log_2 8`

`color(red)(3=log_2 8)`


b.)
`3^2=9`

`log_3 3^2=log_3 9`

`color(red)(2=log_3 9)`


c.)
`5^4=625`

`log_5 5^4=log_5 625`

`color(red)(4=log_5 625)`


d.)
`4^(1/2)=2`

`log_4 4^(1/2)=log_4 2`

`color(red)(1/2=log_4 2)`


e.)
`16^(1/4)=2`

`log_16 16^(1/4)=log_16 2`

`color(red)(1/4=log_16 2)`


f.)
`64^(2/3)=16`

`log_64 64^(2/3)=log_64 16`

`color(red)(2/3=log_64 16)`


g.)
`5^-1=1/5`

`log_5 5^(-1)=log_5 \ 1/5`

`color(red)(-1=log_5 \ 1/5)`


h.)
`8^-2=1/64`

`log_8 8^(-2)=log_8 \ 1/64`

`color(red)(-2=log_8 \ 1/64)`


i.)
`7^0=1`

`log_7 7^(0)=log_7 1`

`color(red)(0=log_7 1)`


j.)
`4^(-3/2)=1/8`

`log_4 4^(-3/2)=log_4 \ 1/8`

`color(red)(-3/2=log_4 \ 1/8)`


k.)
`81^(-3/4)=1/27`

`log_81 81^(-3/4)=log_81 \ 1/27`

`color(red)(-3/4=log_81 \ 1/27)`
1