Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyökös kifejezések szorzás

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Valaki leírná, hogy kell levezetni légyszíves, hogy legyen valami fogalmam hogy kell megoldanom a többit!!
Írjuk fel egyszerűbb alakban a következő szorzatokat:
√2x√8=
√50x√125=
√16,9x√10=
(√2+3√18+9√50)√2=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sqrt2*sqrt8=sqrt(2*8)=sqrt16=color(red)(4)`

`sqrt50*sqrt125=sqrt(50*125)=sqrt(6250)=color(red)(25sqrt10)`

`sqrt"16,9"*sqrt10=sqrt("16,9"*10)=sqrt(169)=color(red)(13)`

`(sqrt2+3sqrt18+9sqrt50)*sqrt2=(sqrt2+9sqrt2+45sqrt2)*sqrt2=55sqrt2*sqrt2=55*2=color(red)(110)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1