Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?☺️

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Adj meg három olyan pozitív egész számot, amelyek közül bármelyik kettönek van egynél nagyobb közös osztója, de a három szám legnagyobb közös osztója 1!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Fogsz 3 tetszőleges prímszámot, páronként összeszorzod őket és az az.

Például legyen a 3 prímszám 2, 3 és 5. Akkor a 3 pozitív egész szám:
    • 2 * 3 = 6
    • 2 * 5 = 10
    • 3 * 5 = 15
Ezeknek páronként van közös osztójuk, de mind a 3-nak nincs.

Persze megy nagyobb számokkal is. Például ha a prímszámok 367, 15277 és 74933, akkor
    • 367 * 15277 = 5606659
    • 367 * 74933 = 27500411
    • 15277 * 74933 = 1144751441
0