Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg%

Főoldal » Középiskola » Kémia
1279
Salátalevet készítünk ételecet felhasználásával. A salátalé készítéséhez 50 g vizet és 10 g
10 tömeg%-os ételecetet használunk fel. Hány tömeg%-os lesz az így készült salátalé?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A 10 tömeg%-os ecet 100 g-jában van 10 g ételecet. Emiatt 10 g 10%-os ecetben 1 gramm ecet van.
Hozzáadva az 50 g vizet, lesz (10+50)=60 gramm oldatunk, melyben maradt az 1 g ecet.
Visszakövetkeztetve 100 g-ra: (100/60)×1=(100/60)=1,67 tömeg%-os lett a hígítással nyert salátalé! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
0