Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
A Naprendszer eddigi legmagasabb sziklafalát az Uránusz bolygó Miranda nevű holdján fedezték fel.

A Miranda felszínén egy szabadon eső test mozgását a t^2=25⦁h matematikai összefüggés adja meg, ahol t = az esés ideje másodpercben, t^2 = a t második hatványa, h = a test által megtett út méterben.

Számítsd ki számológéppel, hány perc alatt éri el egy szabadon eső test a 20.250 m magas sziklafal

tetejétől az alját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
t2=25h

tudjuk hogy h=20250m

t2=25*20250=506250
t= 506250 =711,51 másodperc =11,85 perc
0