Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5, 6, 7, 8, 9.feladat !S!O!S!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
A 8. és 9. feladatokat megoldottam. :)
8.) (tippeléssel csináltam)
Első lépésben kiírtam az adatokat: 1980 Ft és 50 db növény
Majd reális alapon számokat próbálgattam és ez jött ki: 18 db muskátli és 32 db petúnia
Ellenőrzizve: (18 x 30) + (32 x 45) = 1980 Ft

9.)
Itt is kiírtam első lépésben az adatokat: mindkét mester neve mellet felsorakoztattam a kiszállási- és "Ft/lyuk" díjat, majd felvázoltam a 3 esetet.
1. eset - 8 lyuk
L: 1200 + (8 x 250) = 3200 Ft
J: 2500 + (8 x 120) = 3460 Ft
László mestert érdemesebb hívni.
2. eset - 10 lyuk
L: 1200 + (10 x 250) = 3700 Ft
J: 2500 + (10 x 120) = 3700 Ft
Mindegy, hogy melyik mestert hívjuk.
3. eset - 50 lyuk
L: 1200 + (50 x 250) = 13700 Ft
J: 2500 + (50 x 120) = 8500 Ft
József mestert érdemesebb hívni.

A többi feladatot nem nagyon értettem. Remélem, hogy tudtam segíteni. További szép napot! :)

0

5, Felírhatjuk, hogy a 6. osztályban x tanuló jár. Ekkor a feladat szerint a hatodikosoknál fiatalabbak 3-mal kevesebben vannak, ez azt jelenti, hogy x-3-an vannak. A 7. és 8. osztályosok 10-10-el többen vannak, mint a hatodikosok, ők egyenként x-10-en vannak. Ezeket összeadva megkapjuk, hogy: x-3(a hatodikasoknál fiatalabbak)+x(a hatodikosok)+x-10(a hetedikesek)+x-10(a nyolcadikosok)=4x-23=577.
Az egyenletet megoldva megkapjuk, hogy x=150, ennyien vannak a hatodikosok
0