Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek a matekba mert nem értem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
A mellékletbe csatoltam a feladatot (29-es)... kérlek valaki elmagyarázná
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 8. osztály, Gyökvonás, Nem ertem, Matek elmagyarázás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a 29. feladat megoldását!


Az átló két egyenlő nagyságú derékszögű háromszögre osztja a téglalapot.

Mivel ismerjük a háromszög két oldalát, a Pitagorasz-tétel segítségével kiszámíthatjuk a harmadik oldal hosszát:

a = 9 cm
b = ?
e = 15 cm

a² + b² = e²
b² = e² – a²

b² = 15² – 9²
b² = 225 – 81
b² = 144
b = 12 cm


A téglalap kerületének kiszámítása:

K = 2 • (a + b)

K = 2 • (9 cm + 12 cm)
K = 2 • 21 cm
K = 42 cm

0