Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
egy gömb alakú labda belső átmérője 38 cm.
-hány liter levegő van benne?
-a labdát kocka alakú kartondobozba csomagoljuk. legalább mennyi kartonra van szükség a karton elkészítéséhez, ha a felhasznált anyag 8%-a hulladék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=38 cm
r=19 cm
V=4/3*pí*r^3=4/3*pí*19^3=28731 cm^3 = 28,7 dm^3 = 28,7 liter
A(kocka) = 6*d*d=6*38*38=8664 cm^2
szükséges karton: x
x-0,08x=8664
0,92x=8664 /:0,92
x=9417 cm^2
0