Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
693
Egy teniszlabdát 18 m/s kezdősebességgel függőlegesen fellőnek. A feldobás szintjéhez képest milyen magasan lesz a test mozgási energiája az eredeti érték ötödrésze?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A mozgási energia képlete: (1/2)m*v². Kezdetben az m tömegű teniszlabda mozgási energiája (1/2)*m*18²=162*m J, ennek ötöde 32,4*m J. Az a kérdés, hogy ez milyen v esetén lesz ennyi, tehát:

(1/2)*m*v² = 32,4*m, ennek megoldása v=± 64,8  m/s.

Így már csak az a kérdés, hogy a 18 m/s kezdősebességű teniszlabda, amit felfelé dobtunk, milyen magasságban éri el a ± 64,8  m/s-os sebességet. Ezt már meg tudod oldani?
0

Mivel az a kérdés, igen.

Pontosan melyik részt nem érted?
0