Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi Mg-ra van szükség?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
353
35g MgO előállításához mennyi Mg-ra van szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, segítség, házi, 8. osztály, Elakadtam
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Mivel a magnéziumnak 2 külső elektronja van, az oxigénnek pedig 2 párosítatlan külső elektronja, azért ugyanannyi Mg kell, mint O. 1 mol magnéziumatom tömege 24 g, 1 mol oxigénatomé pedig 16 g. Együtt 40 g. Mivel 35 grammra van szükség, és 35:40=0.875, ezért a 24 g-ot 0.875-del kell szorozni. 24*0.875=21, ezért 21 g magnéziumatom kell. Oxigénből pedig 16*0.875 (vagy 35-21) =14 g kell.
0