Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf keveréses feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Egy külföldi gyár Magyarországról műszereket rendelt. Ezek elkészítését az egyik gyár 4hónapra, a másik 6 hónapra vállalta. A Megrendelő kérésére a két gyár együttesen készítette el a műszereket.
Hány hónap múlva készültek el így a munkával?
( táblázat, és eggyenlet szükséges, köszönöm!!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
az egyik gyár munkasebessége 1/4 termék/hónap
a másik gyáré 1/6 termék/hónap
Együttes munkájuk üteme 1/6+1/4=4/24+6/24=10/24

mivel együtt 10/24 terméket képesek 1 hónap alatt elkészíteni, így (10/24)*x=1
x=1*24/10=2,4 hónap alatt készítik el a terméket.
0