Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Területszámítás 12.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Szabályos nyolcszög területe 100 cm². a. Mekkora a köré írható kör sugara? b. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=sqrt((4*T)/(n*cot \ (180°)/n))=sqrt((4*100)/(8*cot \ (180°)/8))=color(red)("4,55" \ cm)`


`R=a/(2*sin \ (180°)/n)=("4,55")/(2*sin \ (180°)/8)=color(red)("5,94" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1