Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Mekkora annak a kor alaku jatszoternek a sugara meterben merve amely teruletenek meroszama otszorose a keruletenek meroszamanak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`cancel(pi) * r^2 = 2 * cancel(pi) * r * 5`
`r^cancel(2) = 10 * cancel(r)`
`r = color(red)10`

Ellenőrzés:
`T = pi * r^2 = pi * 10^2 ~~ 314.159265`
`K = 2 * pi * r = 2 * pi * 10 ~~ 62.831853`
`K * 5 = 62.831853 * 5 = 314.159265`
0