Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány féle képpen lehet

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
Hány féle képpen lehet a polcon egymás mellé tenni 3 zöld és 2 piros , amúgy egyforma bögrét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Általánosan a képlet:
`("összesbögre"!)/("azonosszínűbögre"! * "azonosszínűbögre"! * ... * "azonosszínűbögre"!)`

Jelen esetben:
`(5!) / (3! * 2!) = 120 / (6 * 2) = 120 / 12 = color(red)10`

Ellenőrzés:
`{:(1 ,color(green)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ color(red)⛾ ),
(2, color(green)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ ),
(3, color(green)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ ),
(4, color(green)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ ),
(5, color(green)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ ),
(6, color(green)⛾ color(red)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ ),
(7, color(red)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ ),
(8, color(red)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ ),
(9, color(red)⛾ color(green)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ ),
(10, color(red)⛾ color(red)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ color(green)⛾ ):}`

Módosítva: 2 éve
0