Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani, mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Egy számtani sorozat elsó három tagjának összege -12, szorzata 80. melyik ez a sorozat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_2-d`,`a_2`,`a_2+d` a sorozat

`3*a_2` = -12 `to` `a_2` = -4

`(-4-d)*(-4)*(-4+d)` = `(-4)*((-4)^2-d^2)` = `-4*(16-d^2)` = `4d^2-64=80`

`4d^2=144`

`d_1=6`

`d_2=-6`

A sorozat:

-10;-4;2 vagy 2;-4;-10.
0