Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`T = pi * r^2 * m = pi * (18 // 2)^2 * 16 = pi * 81 * 16 ~~ color(red)4071.50 \ cm^3 * 0.01 = color(red)40.72 \ dl` víz fér a fazékba
`m = T / (pi * r^2) = (16 \ dl) / (pi * (18 // 2)^2) = (1600 \ cm^3) / (pi * 81) ~~ color(red)6.29 \ cm` magasan áll 16 dl víz a fazékban

b)
`T = pi * r^2 * m = pi * (50 // 2)^2 * 102 = pi * 625 * 102 ~~ color(red)200276.36 \ cm^3 * 10^-6 = color(red)0.2 \ m^3` a hordó térfogata
`F = 2 * pi * r * m + 2 * pi * r^2 = 2 * pi * (50 // 2) * 102 + 2 * pi * (50 // 2)^2 = 2 * pi * 25 * 102 + 2 * pi * 625 ~~ color(red)19949.1 \ cm^2 * 10^-4 = color(red)1.99491 \ m^2` a hordó felszíne
`F * 2 // "festék által befedett felület" ~~ 1.99491 * 2 // 5 = color(red)0.797964 \ l` festéket használtak el

c)
`T = pi * r^2 * m // 2 = pi * (40 \ cm // 2)^2 * 1.5 \ m // 2 = pi * 400 * 150 // 2 ~~ color(red)94247.78 \ cm^3 * 10^-6 = color(red)0.09424778 \ m^3` víz fér a vályúba
`F = (2 * pi * r * m + 2 * pi * r^2) // 2 = pi * 40 * 150 + pi * (40 // 2)^2 ~~ color(red)20106.19 \ cm^2 * 10^-4 = color(red)2.010619 \ m^2` a vályú felszíne
`2.010619 // 100 * 10 = 0.2010619 \ m^2` lemez peremezésre és hulladék
`2.010619 + 0.2010619 = color(red)2.2116809 \ m^2` összesen felhasznált fémlemez
Módosítva: 2 éve
0