Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
799
Egy könyv ára kötve 2400 Ft. A kötés ára a kötetlen könyvek árának 20%-a. Mennyibe kerül a kötetlen könyv? Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
kötött könyv = kötetlen könyv + kötetlen könyv 20%-a
`(2400 Ft) / x = (100 + 20 %) / (100 %)`
`x = (2400 * 100) / 120 = color(red)2000 Ft`

Ellenőrzés:
`"kötetlen könyv" = 2000`
`"kötés" = "kötetlen könyv 20%-a" = 2000 / 100 * 20 = 400`
`"kötött könyv" = "kötetlen könyv" + "kötés" = 2000 + 400 = 2400`
0