Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
767
3 feladatra kell válaszolni. A válaszokat előre köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
3.
70 grammban 18 gramm víz van
X grammban 40 gramm víz van
egyenes arányosság van, tehát 40/18 = x/70
x = 155.55 gramm oldatban lesz 40 gramm víz.

2.
58.5 gramm konyhasóban 35.5 g klór
x gramm konyhasóban 100 g klór
egyenes arányosság van, tehát 100/35,5 = x/58,5
x = 165.79 gramm konyhasóban lesz 100 g klór.
0

1.
Egyenes arányos, tehát
160 grammnál még 20-at tudok
akkor 200 grammnál x-et.
200/160 = x/20
x = 25 grammot tudok még
0