Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Egyenletrendszer 3 ismeretlennel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x + y = 21),
(x + z = 22),
(y + z = 23):}`

`x + y = 21`
`x = 21 - y`

`y + z = 23`
`z = 23 - y`

`x + z = 22`
`(21 - y) + (23 - y) = 22`
`21 + 23 - 22 = 2 * y`
`22 = 2 * y`
`y = color(red)11`

`x = 21 - y = 21 - 11 = color(red)10`

`z = 23 - y = 23 - 11 = color(red)12`

Ellenőrzés:
`x + y = 10 + 11 = 21`
`x + z = 10 + 12 = 22`
`y + z = 11 + 12 = 23`
1