Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponencialis egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
480
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Itt is új ismeretleneket kell bevezetni. Már le se írom, ugyanúgy megy, mint a másik kettőnél. Próbáld meg.
0

`u=2^x`
`v=3^y`
------
`u+v=7`
`5u-3v=11`
----
Az első egyenletből fejezd ki `u`-t:
`u=7-v`
... és írd be a másodikba:
`5(7-v)-3v=11`

Ebből ki tudod fejezni `v`-t?
0