Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, Az alábbi feladatban segítséget szeretnék kérni, levezetéssel.

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Egy 3500 m2 területű, téglalap alakú telek hosszúsága 20 m-rel nagyobb a szélességénél.Mekkora a telek szélessége? ( méterben)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(h * sz = 3500),
(h = sz + 20):}`

`h * sz = 3500`
`(sz + 20) * sz = 3500`
`sz^2 + 20*sz = 3500`

`sz^2 + 20*sz - 3500 = 0`
`Delta = b^2 - 4 * a * c = 20^2 - 4 * 1 * -3500 = 14400`
`sz_(1,2) = (-b +- sqrt(Delta)) / (2 * a) = (-20 +- sqrt(14400)) / (2 * 1) = (-20 +- 120) / 2`
`sz_1 = (-20 + 120) / 2 = color(red)50`
`cancel(sz_2 = (-20 - 120) / 2 = -70)`

`h = sz + 20 = 50 + 20 = color(red)70`

Ellenőrzés:
`h * sz = 70 * 50 = 3500`
2