Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek házi!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
332
Az 1. És 2. Feladatban segítsetek kérlek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`color(red)(-1/2)` ; `color(red)(0)` ; `1/2` ; `1` ; `3/2` ; `color(red)(2)` ; `color(red)(5/2)`

2,

a,

1. nap: 50 km

2. nap: `50*(100+24)/100` = 62 km.

3. nap: `150-(50+62)` = `color(red)("38 km")`-t kell még gyalogolni a harmadik napon.

b,

`38/150*100` = `color(red)("25,3 %")`-a teljes útnak.

c,

Az első napon `50/150*100` = `color(red)("33,3 %")`-ot tettek meg.

A második napon `62/150*100` = `color(red)("41,3 %")`-ot tettek meg.

Az első két napon összesen 33,3+41,3 = `color(red)("74,6 %")`-ot tettek meg.
0