Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat hétfőre

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
sziasztok!
ez a feladat a matek házim hétfőre, reméltem segítetek megcsinálni. a másodfokú egyenlet szerint kellene megoldani, csatolok is egy példát. (azzal is számoltam de teljesen rossz eredmény jött ki)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

Legyen a két szám x és 20-x

x(20-x)=36

`x^2-20x+36=0`

`(x-18)(x-2)=0`

`x_1=18`

`x_2=2`

b,

A négyzet különbségénél nem kell másodfokú, hiszen

`x+y=20`

`x^2-y^2=(x+y)(x-y)` = 200

`x-y=200/20` = 10

x = 10+y

10+2y=20

y=5

x=15

c,

x és 20-x

`x^2+(20-x)^2=208`

`2x^2-40x-192=0`

`x^2-20x-96=0`

megoldóképlet, gyakorold.

`(x-24)(x+4)=0`

`x_1=24`

`x_2=-4`

A két szám 24 és -4.
0