Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
H=H0+m*k-t/10
a)
H=?
m=340
H0=80
k=6,8
És gondolom a t a hőmérséklet, bár ez nincsen leírva.
Ebben az esetben t=14
Behelyettesítés után csak be kell írnod a számológépbe, és megkapod a H-t, ami a válasz.

b) Ugyanez a felállás, de a t a hiányzó változó. Ez egy exponenciális egyenlőség, logaritmust kell használnod. Ha nem sikerül, akkor írd le, hogy meddig jutottál, és segítek
-1

Csak, hogy kapj 1 értelmes választ is.

a.)
`H=H_0+m*k^(-t/10)=80+340*6,8^(-14/10)=80+340*(5/34)^(7/5)=color(red)("103,23")`



b.)
`124=80+440*"6,8"^(-t/10)`

`-440*"6,8"^(-t/10)=-44`

`"6,8"^(-t/10)=1/10`

`t=-10log_"6,8" \ 1/10`

`color(red)(tapprox12 \ °C)`
1