Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`t=c*(lg \(T_0-K)/(T-K))/(lg2)="14,4"*(lg \(95-22)/(64-22))/(lg2)="14,4"*(lg73/42)/(lg2)=color(red)("11,48" \ "perc")`


b.)
`26="14,4"*(lg \ (x-22)/(64-22))/(lg2)`

`(26lg2)/("14,4")=lg \ (x-22)/42`

`(x-22)/42=10^((26lg2)/("14,4"))`

`x=42*10^((26lg2)/("14,4"))+22`

`color(red)(xapprox168,82 \ °C)`
1