Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
672

Három egymást követő természetes szám közül a páros számok összege 75-tel több, mint a középen lévő páratlan szám.

Mennyi a páros számok számjegyeinek összege?


12
18
24
36
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a három szám:
x-1, x, x+1, ahol x a középen lévő páratlan szám. Ekkor :
(x-1)+(x+1)=x+75 A feladat szövege alapján.
Azaz :
2x=x+75
x=75
A két páros szám ez alapján a 74 és a 76.
-1