Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
387
A Mg(OH)2 oldhatósági szorzata L=1,20*10^(-11)
Mekkora a Mg(OH)2 oldhatósága desztillált vízben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, help, oldhatóság
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L=[Mg^(2+)]*[OH^-]^2`

`1.2*10^(-11)=x*(2x)^2`

`x=root(3)(L/4)` = `root(3)((1.2*10^(-11))/4)` = `1.44*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`.
0