Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
A 10-11-es kellene, valaki eltudná magyarázni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
11.
`x = sqrt(12^2 + 16^2) = sqrt(400) = 20`
`y = sqrt(52^2 - x^2) = sqrt(52^2 - 20^2) = sqrt(2304) = 48`
`z = sqrt(55^2 + y^2) = sqrt(55^2 + 48^2) = sqrt(5329) = 73`
Módosítva: 2 éve
0