Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések, szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
A nyári táborban 17 faházikó áll. Mindegyik 4 vagy 6 ágyas volt. Összesen 86 gyereket tudnának a faházakban elhelyezni. Hány ház volt 4 ágyas és hányban volt 6 fekvőhely?
Sziasztok holnap dolgozatot irok és nem értem ezt a feladatot, nagyon szükségem lenne a segitségre előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! nagyon egyszerű.

Legyen x a 4 ágyas házak száma, és y a 6 ágyas házak száma. A problémát két egyenlettel írhatjuk le:

1. x + y = 17 (az összes ház száma)
2. 4x + 6y = 86 (az összes ágy száma)

Ezután megoldhatjuk ezt a lineáris egyenletrendszert. Egy lehetséges megoldás x = 9 és y = 8. Tehát 9 ház volt 4 ágyas, és 8 ház volt 6 ágyas a táborban.
1