Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik nem négyzetszám ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
A) 2⁴*3⁴. B) 2⁴*⁷² C) 2³*5⁶. D) 3⁸. E). 2*5⁴*7². F) (2*5)⁴*3²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A)
2⁴*3⁴=(22*32)*(22*32)=36*36=362
Tehát ez egy négyzetszám.
B)
2⁴*⁷²=2288=2144*2144
Tehát ez is négyzetszám :)
Ha hasonló módszerrel megvizsgálod a többit is, akkor nagyon hamar rá fogsz jönni, hogy melyik nem az. Ha elakadtál nagyon szívesen segítek még :) Sok sikert!
0