Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkoros szöveges feladat /8.o./

Főoldal » Általános iskola » Matematika
600
Edit most háromszor annyi idős, mint testvére. 5 év múlva már csak kétszer annyi idős lesz, mint a testvére.
Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek, #matematika, #életkoros, #életkorosfelatad
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Edit most: 3x éves, testvére pedig "x" éves.
5 év múlva Edit (3x+5) éves lesz, testvére meg (x+5) éves, emiatt:
2×(x+5)=(3x+5) a felírható egyenlet, ebből pedig: 2x+10=3x+5 miatt x=5 éves volt eredetileg a testvér.

Most Edit 15 éves tehát és a testvére 5 éves.
1